top of page
imageedit_1_6415893086.png

Natage

Έχοντας λατρεία για την φύση και τα πλάσματα για όλη μου τη ζωή αφιέρωσα τον χρόνο μου στην δημιουργία της δεύτερης εφαρμογής μου που έχει να κάνει με την φύση και τις πληροφορίες που μπορεί να μας δώσει αυτήν. Η εφαρμογή ονομάζεται Natage, που βγαίνει από το National Heritage δηλαδή, εθνική κληρονομιά. Η εφαρμογή έχει ως στόχο την συσσώρευση πληροφοριών σε σχέση με την εθνική κληρονομιά της άγριας φύσης. Έχει δημιουργηθεί μία μεγάλη βάση δεδομένων από φωτογραφικό υλικό διαφόρων ειδών από φυτά, πουλιά, θηλαστικά, αμφίβια, ερπετά, έντομα και άλλα που ξεπερνούν τις 4000 φωτογραφίες που έχουν υποβληθεί από χρήστες, φυσιολάτρες κτλ. Ο στόχος της εφαρμογής είναι να ενημερώνεται συνεχώς η βάση δεδομένων από φωτογραφίες που καθορίζουν την κληρονομιά της άγριας φύσης στην Ελλάδα. Οι χρήστες της εφαρμογής έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν φωτογραφίες και να συμβάλουν έτσι εθελοντικά στην ενημέρωση αυτής της βάσης δεδομένων. Ο κάθε χρήστης που υποβάλει τις φωτογραφίες έχει αποκλειστικά δικαιώματα πάνω στην φωτογραφία, χωρίς να επιτρέπονται αντιγραφές και αλλοιώσεις. Έτσι μέσω της εφαρμογής έχει δημιουργηθεί μία τεράστια ελληνική εγκυκλοπαίδεια.

Hnet.com-imageSTORE.png

ΦύτεψεΤΟ!

Τρίτη και μια από τις πιο σημαντικές εφαρμογές μου είναι το ΦύτεψεΤο, που έχει ως στόχο μια συνεχή διαδικασία εκπαίδευσης ατόμων όλων των ηλικιών, εντός και εκτός σχολικού πλαισίου, με σκοπό τη διαμόρφωση υπεύθυνων πολιτών που συμμετέχουν ενεργά στα κοινωνικά ζητήματα. Ουσιαστικά αποτελεί ένα παιχνίδι που ο χρήστης έρχεται σε επαφή με ορισμούς και προσπαθεί μέσω ενός αναγραμματισμού να βρει τις λέξεις για να περάσει στο επόμενο επίπεδο. Η διεξαγωγή αυτής της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης περιλαμβάνει μεθόδους που ενισχύουν την κριτική σκέψη, την ομαδική εργασία, την διεπιστημονικότητα, καθώς επίσης προωθεί το πνεύμα του περιβάλλοντος στην κοινωνία. Έχει στόχο την καλλιέργεια της ολιστικής άποψης για το περιβάλλον και την αντιμετώπιση των προβλημάτων λαμβάνοντας υπόψη την τωρινή κατάσταση του κόσμου. Οφείλω να πω ότι μέχρι τώρα την εφαρμογή «ΦύτεψεΤο» την έχουν χρησιμοποιήσει κάποια πειραματικά σχολεία στην Κρήτη για να βοηθήσουν τα παιδιά ώστε να μάθουν σημαντικές έννοιες και ορισμούς που έχουν σε σχέση με το περιβάλλον. Επιπλέον, την εφαρμογή την έχουν χρησιμοποιήσει εκπαιδευτικοί στο ίδρυμα ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ για να βοηθήσει ανθρώπους με εξαρτήσεις να μάθουν την ζωή μέσα από το περιβάλλον καθώς και να αντιμετωπίσουν διάφορες εξαρτήσεις με το να ασχοληθούν με το περιβάλλον.

agriculture-icon-512x512-c5jyfbc7.png

Counter Agriculture

Η τεχνολογία της γεωργίας είναι απαραίτητη για την αποστολή μου που είναι να μειώσω την πείνα και να προωθήσω την πιθανή βελτίωση της παραγωγής, της επιστήμης και των τροφίμων. Ανησυχώ ιδιαίτερα για την πιθανή προμήθεια τροφίμων σε υποανάπτυκτες χώρες, όπου το ανθρώπινο και φυσικό περιβάλλον είναι πιο αδύναμο. Φυσικά, το φαγητό είναι το πιο σημαντικό από όλα τα στάδια της ανθρώπινης προόδου, επειδή συνδέεται με την ακραία φτώχεια. Καθώς το μέλλον αποδεικνύεται αβέβαιο σε καθημερινή βάση, στόχος μου είναι να βοηθήσω τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να βελτιστοποιήσουν την παραγωγή μέσω διαφορετικών πλαισίων δεδομένων, δημιουργώντας την εφαρμογή Counter Agriculture που αποτελεί ένα χρήσιμο εργαλείο για παραγωγούς, γεωπόνους και εμπόρους. Είναι η πρώτη εφαρμογή άμεσης ενημέρωσης και βοήθειας των αγροτών και των Γεωπόνων σχετικά με την πλήρης φυτοπροστασία και χρήση λιπασμάτων των καλλιεργειών. Ουσιαστικά μέσω της εφαρμογής μπορεί ένας γεωπόνος και ένας γεωργός να ενημερωθεί σε σχέση με την καταπολέμηση και την ολοκληρωμένη  φυτοπροστασία και χρήση λιπασμάτων διαφόρων καλλιεργειών. Η εφαρμογή υποστηρίζει 55+ καλλιέργειες. Ταυτόχρονα η εφαρμογή αποτελεί μία βάση δεδομένων όπου κάθε γεωπόνος και κάθε γεωργός θα μπορεί να καταθέσει επιπλέον τις γνώσεις του και τις εμπειρίες του έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα μεγάλο ηλεκτρονικό βιβλίο που ο καθένας θα μπορεί να έχει στη διάθεσή του οποιαδήποτε στιγμή  έτσι ώστε να ανατρέξει στις πληροφορίες που χρειάζεται.

imageedit_10_8348468134.png

PANICosGR

Η εφαρμογή ονομάζεται PANICosGR, αποτελεί έναν «συναγερμό» που επιτρέπει σε ένα άτομο υπό πίεση και που χρειάζεται βοήθεια να στείλει  γρήγορα και σιωπηλά ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα βοήθειας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Το 2021 διαδραματίστηκαν τρομερά γεγονότα βίας κατά των γυναικών και σημειώθηκαν δολοφονίες που συγκλόνισαν την ελληνική κοινωνία. Όλα τα συμβάντα που κατά καιρούς μαθαίνονται είτε ‘κρύβονται’ πίσω από πόρτες που δεν θα ανοίξουν ποτέ, περί κακοποίησης, βιασμών, ενδοοικογενειακής και ενδοσχολικής βίας, σεξουαλικών παρενοχλήσεων, αργοπορημένης νοσηλείας ανθρώπων που το έχουν πραγματικά ανάγκη κτλ., αποτέλεσε για εμένα έναυσμα να δημιουργήσω μια εφαρμογή που μπορεί να σώσει αμέτρητες ψυχές με το πάτημα ενός απλού κουμπιού. Ο χρόνος λένε ότι είναι ο καλύτερος δάσκαλος, δυστυχώς όμως πάντα σκοτώνει του μαθητές του. Οπότε η εφαρμογή PANICosGR ήρθε για να ειδοποιήσει τα άτομα που σας νοιάζονται όταν πραγματικά το έχετε ανάγκη. Η εφαρμογή μου αποτελεί ευκαιρία για την στήριξη των κακοποιημένων γυναικών, των γυναικών που δέχονται σεξουαλική παρενόχληση, των ανθρώπων που το έχουν πραγματικά ανάγκη και η ζωή τους κρέμεται σε μια κλωστή κάποιον λεπτών έως δευτερολέπτων. Εκείνη την στιγμή όλοι οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη από βοήθεια πλημμυρίζονται  από πανικό,  από προσπάθεια να κρυφτεί μια γυναίκα, από παράλυση ψυχική και σωματική, φωνές, ακόμα και συγγνώμες, αρκεί να τελειώσει ο εφιάλτης που κάποιος άλλος ή κάτι της ασκεί. Μου φαίνεται αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στην σήμερον εποχή. Αποτελεί δικαίωμα του καθενός, η ελευθερία και η ευτυχία, η οποία είναι άλλωστε το ζητούμενο της ζωής μας, που ο καθένας μας πρέπει να έχει. Αυτήν η εφαρμογή έχει στόχο την ελπίδα. Σε ένα αμφιλεγόμενο μέλλον, ας δώσουμε ελπίδα στις ψυχές μας.

download.jfif

ΚΟ.Δ.Ε.Π. Βοήθεια

Η εφαρμογή ονομάζεται ​ΚΟ.Δ.Ε.Π. Βοήθεια, αποτελεί έναν «συναγερμό» που επιτρέπει σε ένα άτομο υπό πίεση και που χρειάζεται βοήθεια να στείλει  γρήγορα και σιωπηλά ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα βοήθειας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Το 2021 διαδραματίστηκαν τρομερά γεγονότα βίας κατά των γυναικών και σημειώθηκαν δολοφονίες που συγκλόνισαν την ελληνική κοινωνία. Όλα τα συμβάντα που κατά καιρούς μαθαίνονται είτε ‘κρύβονται’ πίσω από πόρτες που δεν θα ανοίξουν ποτέ, περί κακοποίησης, βιασμών, ενδοοικογενειακής και ενδοσχολικής βίας, σεξουαλικών παρενοχλήσεων, αργοπορημένης νοσηλείας ανθρώπων που το έχουν πραγματικά ανάγκη κτλ., αποτέλεσε για εμένα έναυσμα να δημιουργήσω μια εφαρμογή που μπορεί να σώσει αμέτρητες ψυχές με το πάτημα ενός απλού κουμπιού. Ο χρόνος λένε ότι είναι ο καλύτερος δάσκαλος, δυστυχώς όμως πάντα σκοτώνει του μαθητές του. Οπότε η εφαρμογή ΚΟ.Δ.Ε.Π. Βοήθεια ήρθε για να ειδοποιήσει τα άτομα που σας νοιάζονται όταν πραγματικά το έχετε ανάγκη. Η εφαρμογή μου αποτελεί ευκαιρία για την στήριξη των κακοποιημένων γυναικών, των γυναικών που δέχονται σεξουαλική παρενόχληση, των ανθρώπων που το έχουν πραγματικά ανάγκη και η ζωή τους κρέμεται σε μια κλωστή κάποιον λεπτών έως δευτερολέπτων. Εκείνη την στιγμή όλοι οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη από βοήθεια πλημμυρίζονται  από πανικό,  από προσπάθεια να κρυφτεί μια γυναίκα, από παράλυση ψυχική και σωματική, φωνές, ακόμα και συγγνώμες, αρκεί να τελειώσει ο εφιάλτης που κάποιος άλλος ή κάτι της ασκεί. Μου φαίνεται αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στην σήμερον εποχή. Αποτελεί δικαίωμα του καθενός, η ελευθερία και η ευτυχία, η οποία είναι άλλωστε το ζητούμενο της ζωής μας, που ο καθένας μας πρέπει να έχει. Αυτή η εφαρμογή έχει στόχο την ελπίδα. Σε ένα αμφιλεγόμενο μέλλον, ας δώσουμε ελπίδα στις ψυχές μας.

imageedit_1_3265112423.png

Γέφυρα ΖΩΗΣ

Η Γέφυρα ΖΩΗΣ αποτελεί την πρώτη Ελληνική δωρεάν εφαρμογή κινητών η οποία σου δίνει την δυνατότητα να βοηθηθείς αλλά και να βοηθήσεις ανθρώπους με αυτοκτονικές σκέψεις ή τάσεις. Αυτή η εφαρμογή είναι ένας πόρος πρόληψης αυτοκτονιών τσέπης γεμάτος χρήσιμες πληροφορίες και εργαλεία που θα βοηθήσουν να παραμείνουν ασφαλείς οι άνθρωποι σε κρίσεις μελαγχολίας και αυτοκτονίας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή εάν έχετε σκέψεις αυτοκτονίας ή εάν ανησυχείτε για κάποιον άλλο που μπορεί να σκέφτεται να αυτοκτονήσει.

Πως λειτουργεί;  //


Η εφαρμογή είναι εύχρηστη και απλή ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλες τις ηλικίες. Απέχετε μόνο λίγα βήματα από την υποστήριξη κρίσης, εάν τη χρειάζεστε. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να περιηγηθείτε στις δυνατότητές του και να βρείτε τα εξαρτήματα που λειτουργούν καλύτερα για εσάς. Η εφαρμογή είναι εντελώς δωρεάν στη χρήση και εμπιστευτική. 


Η ΓΕΦΥΡΑ ΖΩΗΣ έχει ορισμένες δυνατότητες όπου μπορείτε να συμπληρώσετε για να εξατομικεύσετε την εφαρμογή:
• Το πλάνο Ασφάλειας σου : συμπληρώστε ένα σχέδιο για το πώς να παραμείνετε ασφαλείς σε μια κρίση.
• Το κουτί ΖΩΗΣ: ένα μέρος για να ανεβάσετε φωτογραφίες που σας εμπνέουν για ζωή.
• Το πλάνο ευεξίας σου : δημιουργήστε ένα σχέδιο που θα σας βοηθά να φροντίζετε τον εαυτό σας.
• Λόγοι Ζωής : επιλέξτε τους προσωπικούς σας λόγους.


Μπορεί να είναι χρήσιμο να προσθέτετε πραγματάκια εντός της εφαρμογής σε μια στιγμή που νιώθετε καλά, ώστε να είναι εκεί όταν τα χρειάζεστε. Αυτή η εφαρμογή προορίζεται ως εργαλείο αυτοβοήθειας και εκπαίδευσης.

3277676.png

Ksou Ksou!

Το Ksou Ksou αποτελεί την πρώτη Ελληνική δωρεάν εφαρμογή κινητών η οποία σου δίνει την δυνατότητα να απωθήσεις οποιοδήποτε κουνούπι γύρω σου με το πάτημα ενός κουμπιού. Μήπως όταν εμφανίζονται τα κουνούπια κάθε βράδυ στην αυλή ή το μπαλκόνι σου, τότε εξαφανίζεστε εσείς; Αν δεν θες να υποφέρεις άλλο από «απρόσκλητους επισκέπτες», πάτα το κουμπάκι κάτω και διώξτους μακριά! Πίστεψε με εσύ δεν θα καταλάβεις τίποτα. ΑΥΤΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ!… 


Πως λειτουργεί;  //
Η εφαρμογή είναι εύχρηστη και απλή ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλες τις ηλικίες. Με το πάτημα ενός κουμπιού απλά ενεργοποιείται από το ηχείο σας ένα αρχείο ήχου που δεν μπορεί να το αντιληφθεί το ανθρώπινο αυτί εξαιτίας των ιδιαίτερων συχνοτήτων. Παρόλα αυτά οι συχνότητες του αρχείου που παίζουν είναι ιδιαίτερα εκνευριστικές για το κουνούπι. Οπότε το μόνο που του μένει είναι να το βάλει στα πόδια!

Ουσιαστικά η εφαρμογή παράγει ήχο από 16kHz έως 22kHz. Το δικό μας αυτί ίσως αντιληφθεί από τα 22hz και πάνω αλλά παρόλα αυτά οι χαμηλότερες για εμάς συχνότητες είναι ιδιαίτερα ενοχλητικές για τα κουνούπια. Βέβαια στην Ελλάδα έχουμε περισσότερα από 60 είδη κουνουπιών οπότε μερικές φορές μπορεί να πέσουμε και έξω. Παρόλα αυτά λειτουργεί στο μεγαλύτερο μέρος αυτών. Όλοι μπορούμε να έχουμε διαθέτουμε ένα ηλεκτρονικό αντικουνουπικό και χωρίς να είναι επιβλαβές για το περιβάλλον.

vision_view_eye_icon_153887.png

Des kai auto!

Η πρώτη Ελληνική εφαρμογή που σε ταξιδεύει δωρεάν σε άλλες χώρες και ξένους πολιτισμούς! 

Το Des Kai Auto είναι η πρώτη Ελληνική δωρεάν εφαρμογή κινητών η οποία σου δίνει την δυνατότητα να ταξιδέψεις σε μουσεία και αξιοθέατα σε όλο τον κόσμο με το πάτημα ενός κουμπιού. Πλέον αποτελεί δυσκολία το να ταξιδέψεις σε όλο τον κόσμο με στόχο να δεις αξιοθέατα και μουσεία, οπότε για αυτόν τον λόγο έχει δημιουργηθεί η εφαρμογή des kai auto! Η εφαρμογή περιλαμβάνει παραπάνω από 45+ προορισμούς από όλο τον κόσμο με στόχο να αναδείξει τα όμορφα τοπία καθώς και τον πολιτισμό της κάθε χώρας εντελώς δωρεάν. 

Πως λειτουργεί;  //

Η εφαρμογή είναι εύχρηστη και απλή ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί από όλες τις ηλικίες. Με το πάτημα ενός κουμπιού βρίσκεστε στο μενού των χωρών όπου μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλές χώρες έτσι ώστε να ταξιδέψετέ με αμεσότητα και απόλαυση. Όταν διαλέξετε μια χώρα, σας εμφανίζονται οι επιλογές από τις διαθέσιμες τοποθεσίες, όπως μουσεία, αξιοθέατα κτλ. Τότε έρχεστε σε επαφή με ένα virtual(εικονικό) οδηγό που σας ταξιδεύει σε ένα 3D χώρο(της τοποθεσίας που διαλέξατε) με απίστευτο διαδραστικό υλικό.

imageedit_3_9448468069.png

ΔΡΑΣΕ για αυτούς!

Βοήθησε ανθρώπους που σε χρειάζονται. Κάνε την διαφορά! 

Η “ΔΡΑΣΕ για αυτούς” αποτελεί την πρώτη Ελληνική δωρεάν εφαρμογή κινητών η οποία σου δίνει την δυνατότητα να προσφέρεις βοήθεια σε άστεγους. Αναλυτικότερα, σου επιτρέπει να στείλεις άμεσα email στην αντίστοιχη αρχή της περιοχής σου ώστε εκείνη με την σειρά της να αναλάβει την περίθαλψη και την κατάλληλη στήριξη της ευπαθής αυτής κοινωνικής ομάδας. Με μια μικρή δική σου πρωτοβουλία ο συνάνθρωπος που βρίσκεται υπό δυσμενείς συνθήκες διαβίωσης απέναντι σου μπορεί να σωθεί και να χαμογελάσει ξανά!  Η εφαρμογή θα πληκτρολογήσει αμέσως ένα Email μαζί με την τοποθεσία(GPS) στην οποία δίνει στίγμα ο χρήστης καθορίζοντας την περιοχή που βρίσκεται ο άνθρωπος αυτός και θα σταλθεί στο αντίστοιχο κέντρο κοινωνικής αλληλεγγύης.  Μέσω της εφαρμογής “ΔΡΑΣΕ για αυτούς” μπορείς άμεσα και εύκολα να ειδοποιήσεις για βοήθεια και έτσι να χαρίσεις ελπίδα στους ανθρώπους που πραγματικά το χρειάζονται. Αυτή η εφαρμογή δημιουργήθηκε από τον Αποστόλου Χρήστο. «Δυστυχώς υπάρχουν ανάμεσά μας συνάνθρωποι που καταλήγουν στο δρόμο μα ελάχιστοι πια τους παρατηρούν. Παραμένουν αόρατοι στη ζωή, και τέλος χάνονται αβοήθητοι. Αυτοί είναι ο άστεγοι. Άνθρωποι ευάλωτοι και εκτεθειμένοι στο κρύο, στη ζέστη, με κλονισμένο πολλές φορές ψυχικό κόσμο με λιγοστό κουράγιο, με εύθραυστη υγεία και με φανερές ή κρυφές επιπλοκές. Ο άνθρωπος που κάποτε προσπέρασες χωρίς να δώσεις σημασία πλέον μπορεί να είναι νεκρός. Πλέον οι γωνίες των δρόμων μετατράπηκαν σε καταφύγια ανθρώπων. Σύμφωνα με σχετική ερευνά της FEANTSA (της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας των οργανώσεων που ασχολούνται με την καταπολέμηση της αστεγίας και την προώθηση του δικαιώματος της στέγης), που επικαλείται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η αστεγία εξελίσσεται σε μεγάλο πρόβλημα για ολόκληρη την Ευρώπη, με περισσότερους από 700.000 να αντιμετωπίζουν την έλλειψη στέγης κάθε βράδυ. Στην Αττική καταγράφονταν 17.720 άστεγοι στον δρόμο αλλά και άτομα στερούμενα κατοικίας, τα οποία διέμεναν σε καταλύματα για αστέγους (Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ, 2015). Στους κεντρικούς δρόμους των μεγαλύτερων ελληνικών πόλεων η εικόνα των ανθρώπων που κοιμούνται στα πεζοδρόμια και στις στοές είναι δυστυχώς οικεία τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με ερευνά από το υπουργείο εργασίας το καταγράφηκαν 793 άστεγοι εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων, άτομα, δηλαδή, που έμειναν στο δρόμο, σε δομές αλλά και σε υποστηριζόμενα διαμερίσματα. Αντίστοιχα, στον Δήμο Θεσσαλονίκης ο αριθμός των ανθρώπων σε αστεγία έφτανε τους 380, ενώ στον Δήμο Πειραιά τους 265. Οι άστεγοι οι οποίοι είχαν συμμετάσχει στην έρευνα απάντησαν πως πριν βρεθούν στο δρόμο έμεναν σε δική τους κατοικία, σε σπίτι μελών της οικογένειάς τους αλλά και σε σπίτι που νοίκιαζαν. Η ζωή μπορεί να αποδειχθεί πολύ σκληρή για μερικούς, και οι καταστάσεις που αναγκάζονται να ζήσουν άνθρωποι, σαν εμένα και εσένα, μοιραίες. Όλοι έχουμε δικαίωμα στην ΖΩΗ! Πάρε την πρωτοβουλία και κάνε την διαφορά! Συνέβαλε στην υγειά και εξέλιξη του τόπου μας και των ανθρώπων της. 

bottom of page