1830987.png

Sto Vathos Egw

Μια εφαρμογή με ασταμάτητους λαβύρινθους για να ακονίσει το μυαλό σας.. Το παιχνίδι παίζει με το μυαλό σας καθώς κάθε πίστα είναι random generated. Ουσιαστικά υπάρχει ένα AI(artificial intelligence) που εκείνη την στιγμή δημιουργεί την πίστα. Τίποτα δεν είναι προκαθορισμένο. Καμία πίστα δεν έχει ξανά δημιουργηθεί. Κάθε πίστα που θα δεις είναι ξεχωριστή και μόνο για εσένα. Τίποτα δεν είναι τυχαίο... Απλά προσπάθησε να μετακινήσεις την κίτρινη τελεία στην μοναδική πράσινη τελεία που βρίσκεται στην οθόνη σου αποφεύγοντας τα πολύ σκουρόχρωμα σημεία καθώς και όλες τις υπόλοιπες δυσκολίες που θα βρεις στον δρόμο σου.. ΠΑΤΗΣΕ πάνω στην κίτρινη τελεία και μετακίνησε της πάνω-κάτω-αριστερά-δεξιά μέχρι να φτάσεις στην πράσινη.

Ένας λαβύρινθος είναι κάτι που έχουν δημιουργήσει οι άνθρωποι και λειτουργεί ως πρόκληση για μια από τις πιο σημαντικές δεξιότητές μας: την ικανότητα να δημιουργήσουμε έναν οικοκεντρικό γνωστικό χάρτη του περιβάλλοντός μας και να πλοηγηθούμε σε αυτόν τον γνωστικό χάρτη. Ο εγκέφαλός μας παράγει ορισμένους νευροδιαβιβαστές που βοηθούν στη συνολική αντιστοιχία εντός του εγκεφάλου και μεταξύ του νευρικού συστήματος και του εγκεφάλου. 

 

Τα παζλ βοηθούν σημαντικά τον εγκέφαλό μας στην παραγωγή ντοπαμίνης, ενός τύπου νευροδιαβιβαστή. Όταν ο εγκέφαλος ανταποκρίνεται είτε σε μικρές είτε σε τεράστιες ανακαλύψεις, όπως η επίλυση γρίφων, απελευθερώνει ντοπαμίνη. Αυτός ο νευροδιαβιβαστής προκαλεί βελτιωμένες κινητικές δεξιότητες, αύξηση της δύναμης συγκέντρωσης, αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση και ενισχυμένη ανάμνηση. Τα παζλ και οι λαβύρινθοι βελτιώνουν τις γνωστικές δεξιότητες των παιδιών. Λειτουργούν σαν ασκήσεις που τονώνουν τον εγκέφαλο. Κατά την επίλυσή τους, τους κάνει να σκέφτονται, να συλλογίζονται και να θυμούνται. Η ταυτόχρονη επίτευξη όλων αυτών οξύνει τη μνήμη τους, χτίζει την εστίασή τους και αυξάνει το επίπεδο συγκέντρωσης του μυαλού τους σε μεγάλο βαθμό. Όχι μόνο ενισχύει τις γνωστικές τους δεξιότητες, αλλά τα παζλ που περιλαμβάνουν σωματική κίνηση μπορούν επίσης να βελτιώσουν τις κινητικές δεξιότητες των παιδιών. Για παράδειγμα, τα παιδιά πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα δάχτυλά τους για να εντοπίσουν τη σωστή διαδρομή χωρίς να περάσουν από την ίδια γραμμή ή να χρησιμοποιήσουν σχήματα για να σχηματίσουν μια εικόνα. Οι εκπαιδευτικοί πιστεύουν ότι η συμπλήρωση παζλ βοηθά επίσης στις δεξιότητες γραφής. Ενώ ορισμένα παιδιά δουλεύουν καλύτερα όταν μπορούν να το κάνουν σωματικά, άλλα υπερέχουν απλώς με το να φαντάζονται στο κεφάλι τους. Η συμπλήρωση παζλ σας κάνει να οραματιστείτε ολόκληρο το παζλ ή το λαβύρινθο και να αναζητήσετε την καλύτερη λύση. Αυτό διευρύνει την οπτική τους δύναμη και την ικανότητα να εξετάζουν σύνθετες ρυθμίσεις και να βγαίνουν θριαμβευτικά από αυτές. Είτε λύνουν προβλήματα με οπτικό είτε σωματικό προσανατολισμό, τα παιδιά επινοούν τις δικές τους στρατηγικές για να λύσουν τους γρίφους ή τους λαβύρινθους. Κάποιοι ξεκινούν από την αρχή και κάποιοι το παρακολουθούν από το τέλος. Μαθαίνουν να επιλύουν προβλήματα ενώ μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν δύσκολες καταστάσεις. Αυτό μπορεί να μεταφραστεί σε καλύτερη απόδοση σε δοκιμές βασικής αριθμητικής. Τα παζλ μπορεί να είναι πολύπλοκα και μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να ολοκληρωθούν τα παιδιά. Ενώ το κάνουν, τους διδάσκει την αξία της επιμονής που πρέπει να παραμείνουν και να μην τα παρατήσουν. Τους διδάσκει επίσης ότι η υπομονή θα αποφέρει καλά αποτελέσματα και ότι η γνήσια σκληρή δουλειά τους δεν θα είναι ποτέ μάταιη. Η επίλυση γρίφων χρειάζεται αποφασιστικότητα και επιμονή, ωστόσο, και μόνο το γεγονός ότι κατάφεραν να το λύσουν τους δίνει μια αίσθηση υπερηφάνειας και ολοκλήρωσης και τους ανεβάζει τη διάθεση να κάνουν περισσότερα και καλύτερα την επόμενη φορά. 

Είστε έτοιμοι να λύσετε μη- προκαθορισμένους λαβυρίνθους που θα σας κάνουν να φτάσετε στο βάθος του εαυτού σας;

*Η εφαρμογή θα κατέβει μέσω του DropBox ή μέσω Google Drive(Πατήστε απλά πάνω στον τίτλο της εφαρμογής), μπορεί να σας ζητηθεί να ενεργοποιήσετε την εγκατάσταση εφαρμογών από άγνωστες πηγές, αν ναι, τότε απλά επιτρέψτε την εγκατάσταση εφαρμογών μέσω της ειδοποίησης που θα σας βγάλει.*

Η εφαρμογή είναι εξ' ολοκλήρου για συσκευές Android, αν διαθέτετε Apple συσκευή, τότε μπορείτε να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας το BlueStacks 5(από εδώ: https://www.bluestacks.com/ ), μετά να κατεβάσετε το αρχείο εγκατάστασης της εφαρμογής και να το σύρετε μέσα στο πρόγραμμα BlueStacks 5. Η εγκατάσταση θα γίνει αυτόματα και θα παρουσιασθεί εικονίδιο στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας.

*Η τελευταία ενημέρωση της εφαρμογής ήταν  Αυγούστου 2022*

toppng.com-dropbox-vector-logo-512x512.png
800px-Google_Drive_icon_(2020).svg.png

Downloads:

Samsung Galaxy S20 Ultra Screenshot 0.png
Samsung Galaxy S20 Ultra Screenshot 1.png
Samsung Galaxy S20 Ultra Screenshot 2.png
Samsung Galaxy S20 Ultra Screenshot 3.png